Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route met een lengte van 158 km heb ik gevonden op de site van Motorvision en na wat aanpassingen past deze precies in de categorie "Ardennen - Eifelroutes". Het is een aangename, toeristische route over de betere wegen, die ongeveer 3 uurtjes duurt.

De route start nu bij de afrit 12 (Bellevaux - Ligneuville) aan de E42. Vanaf het startpunt gaat het richting Waimes, dan over het stuwmeer van Robertville naar Robertville waar je de burcht Reinhardstein kunt bewonderen. Door het Parc Naturel des Hautes Fagnes gaat het richting Elsenborn, gelegen aan de grens met Duitsland.

Bij Kalterherberg rijd je dan de Eifel in en gaat het langs de Perlenbachsperre (stuwmeer) richting Monschau. Over dit prachtige, maar toeristische plaatsje hoef je niets te schrijven. De wegen worden nu alsmaar mooier en via Imgenbroich gaat het over de mooie K21 naar Hammer. Het bochtenspel gaat beginnen en via de L106 gaat het naar Dedenborn, waar je zicht krijgt op de prachtige Rurtalsperre - Einrur en de Obersee.
Dan de L128, net zo mooi, langs de Eiserbachsee en dan de even zo mooie L166 naar Kesternisch. Vandaar gaat het dan naar de bekende bikerstrefplaats "de Biker Ranch" in Strauch. Dan gaat het op de L246, door de prachtige Hürtgenwald, naar het plaatste Schmidt. Het blijft mooi want via de L218 gaat het via Hasenfeld naar Heimbach. Dit plaatsje is minstens zo mooi als Monschau, ligt midden in de route, dus waarom hier niet pauzeren?
Via de noordzijde van het Nationalpark Eifel gaat het zuidwaarts naar Gemünd, Schleiden, Hellenthal en Hollerath.

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Ardennen - Eifelroute deel 3 downloaden
Hoogtegrafiek Ardennen - Eifelroute deel 3
naar de routekaart