Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route met een lengte van 227 km laat je kennis maken met de provincie Luxembourg in het zuidelijkste puntje van België. Voor het rijden van deze route moet je rekenen op zo'n 4 uurtjes en is vooral geschikt voor Allroad motoren.
Het startpunt van de route ligt bij het plaatsje Achêne, goed bereikbaar via de E411. Vandaar gaat het via het Bois de Behagne richting Rochefort en bij Êprave steek je voor het eerst het riviertje de Lesse over. Niet veel verder rijd je langs de enorme schotelannes bij Redu/Lessieve en komt je uit in het pittoreske plaatsje Belvaux. Daar steek je weer de Lesse over en krijg je zicht op de bekende beelden "Les Escargots des Caricoles". Via Tellin, gaat het dan richting Resteigne, Chanly en Neupont.
Vanaf Neupont wordt de route erg mooi. Via een prachtige bosweg gaat het richting Daverdisse. Dan gaat het verder over een weg met prachtige uitzicht en bochtencombinaties, nog even over de Lesse, naar het pittoreske plaatsje Redu. Daarna gaat het via het plaatsje Lesse richting Maissin en passeer je daar het eerste oorlogskerkhof WO 1 (Jehonville). Het tweede soortgelijke kerkhof passeer je bij Ochamps.
Dan gaat het richting Biourge (kasteel Biourge), Orgeo, Gribomont om uit te komen in het plaatjes Herbeumont.

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Les Escargots Route downloaden
Hoogtegrafiek Les Escargots Route
naar de routekaart