Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Een route van 111 km, die start in St.Vith (België) en die vooral door de Duitse Eifel verloopt, hoe kun je het bedenken? Dit is niet het enige kenmerk van deze route, nee het meest opvallende is toch wel dat de route is samengesteld om zoveel mogelijk bochten, hoogteverschillen en secundaire wegen bij elkaar te voegen. Hiermee is de toon dan ook direct gezet; de route is het meest geschikt voor avontuurlijke rijders op allroad of tourmotoren met een kleinere draaicircel. Natuurlijk is het handig als je al wat ervaring hebt met het rijden in een dergelijke omgeving.

De verschillende bochten in deze route wijken regelmatig af van de standaard symmetrische vorm, ze hebben geen vaste radius en dat maakt het weer bijzonder. Bovendien zijn er veel hoogteverschillen in combinatie met blinde bochten. Als toetje ontbreken op de secundaire wegen regelmatig de wegmarkeringen en vangrails. Het is daarom beter om deze route niet alleen te rijden en ook niet te rijden in het voor- of najaar.

Het startpunt van de route is goed bereikbaar via de E42 afrit 15 (St.Vith). Vandaar gaat het via Reuland (burg Reuland) naar Duitsland. Daar zak je langs de grens met Luxemburg af naar het zuiden (Südeifel). Bij Sinspelt bereikt de route het meest zuidelijke punt en gaat daarna weer richting noorden. Bij Steinebrück steek je het riviertje de Our over en ben je weer terug in het Belgische land. Dan is het niet ver naar het eindpunt van de route; toerit 16 van de E42 bij Lommersweiler.

Tanken op de route is mogelijk bij Sinspelt en Neuerburg, beide plaatsen zijn gelegen halverwege de route.

geplaatst: juli 2011, kaart NT 2012-1

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
St.Vith - Eifel Route downloaden
Hoogtegrafiek St.Vith - Eifel Route
naar de routekaart