Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze prachtige route met een lengte van 112 km duurt ongeveer 2.30 uur en start in het Belgische plaatsje Houssonlonge. Belangrijkste kenmerken van deze route zijn het rijden langs de Ourthe, zes maal een oversteek over de Ourthe, gevarieerd landschap en veel bezienswaardigheden.

Het startpunt, Houssonlonge, is ook vanuit Nederland goed te bereiken. Via de A2 voorbij Maastricht en dan door de stad Luik naar de E25. Ongeveer 65 km ten zuiden van Maastricht neem je de afrit 47 ( Harzé - Aywaille) en je kunt starten met de route.
Direct na de start kom je uit bij Harzé (Chateau Harzé) en gaat het richting Pierreux, Comblain-la-Tour waar je voor het eerst de Ourthe oversteekt. Dan gaat het langs de Ourthe richting Hamoir. Via een mooie doorsteek gaat het naar Wârre en dan weer langs de Ourtje richting Durbuy. De route volgt de Ourthe en krijg je bij Petite Somme zicht op het Chateau Septon. Daarna slingert de route door het landschap naar Grandhan, Pont de Deulin, Fronville, Monville, Ny, Oppange, Érezée en Briscol.
Vandaar gaat het door bosrijk gebied naar Grand Menil waar je nog een duitse panthertank uit WO2 kunt bewonderen. Verder gaat het door bosrijk gebied naar Mormont en Fanzel met zicht op Chateau Laforge.
Heel mooi zijn de rotsen bij Roche A Frene, waarna de tocht verder gaat richting Villers-Sainte-Gertrude, Juzalne tot in het prachtige plaatsje Bomal sur Ourthe.
Dan gaat het langs de Ourtje verder richting Vieuxville, Izier, Grand-Trixhe en nadat je het Chateau Pouhon gepasseerd bent, eindigt de route weer in Houssonlonge.

Tanken op de route is niet mogelijk het best kun je dan tanken bij Grandhan of Manhay.

Update: april 2013, kaart NT 2013-4

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Ourthe Route downloaden
Hoogtegrafiek Ourthe Route
naar de routekaart