Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 
Deze toeristische route is 62 km lang en duurt 1.30 uren. De tocht is samengesteld om je kennis te laten maken met een aantal kastelen en burchten in het mooie gebied net ten zuiden van het Nederlands - Limburgse heuvelland. De route is overgenomen van de website "Lente in de Oostkantons" , een website voor toerisme in België.

Deze route maakt veel gebruik van de secundaire wegen en doorkruist veel dorpen. Dit geeft deze route vooral een "onthaastend" karakter en moet je hier als rijder rekening mee houden.

Het start (en eind) punt is bij Sippenaeken, een klein plaatsje net ten zuid-westen van de Nederlandse plaats Vaals. De route verloopt dan via de volgende plaatsjes: Gemmenich, Morsenet (bijzonder spoorweg viaduct), Kelnis, Hergenrath, Hauset, Eynatten, Raeren, Pfau, Kettenis, Walhorn, Astenet, Lontzen, Busch (het viaduct van Lontzen), Montzen en Hombourg.

Enkele van de bekende kastelen / burchten die je tijdens deze tocht kunt bewonderen zijn:
* Burg ( chateau de) Raeren
* Burg Liberme
* Kasteel Obsinnich
* Kasteel Beusdael

Naast deze kastelen of burchten zijn er nog veel andere bezienswaardigheden te bewonderen op deze bijzondere route.

Mocht je nog meer kastelen of burchten willen bewonderen, dan kun je deze route combineren met de "Limburgse Kastelen Route" in Nederland.

Update: oktober 2011, kaart NT 2012-2

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Kastelen en Burchten Route downloaden
Hoogtegrafiek Kastelen en Burchten Route
naar de routekaart