Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 
Deze toeristische route is 144 km lang en duurt zo'n 3 uren. Tijdens de rit maak je kennis met de prachtige omgeving rondom het Nationalpark Hoge Venen. De route is overgenomen van de website "Lente in de Oostkantons" een website voor toerisme in België.

Deze route maakt veel gebruik van de secundaire wegen en doorkruist veel dorpen. Dit geeft deze route vooral een "onthaastend" karakter en moet je hier als rijder rekening mee houden.

Het start (en eind) punt is bij afslag 38 (N67) van de snelweg E 40 bij Eupen. Vanuit Eupen gaat het richting Duitse grens. In Duitsland gaat de route via Weilersbroich (klooster Reichenstein) en Kalterherberg weer richting België.

Weer in België aangekomen gaat de reis via Bosfagne, Sourbrodt naar Robertville en kun je het prachtige meer bewonderen. De route wordt vervolgd via Champagne, Weywertz, Bütgenbach, Büllingen, Amel, Schoppen Faymonville, Monteneau, Born, Recht, Pont, Bellevaux en het mooie plaatsje Malmedy.

Direct na Malmedy tref je tussen Bevercé en Mont prachtige bochtencombinaties aan. Dit gedeelte is ook als track opgenomen in deze website.

De reis gaat dan via Membach, Baelen en Nereth richting het einde van deze route. Op de N67 (bij het start en eindpunt) kun je overigens goedkoop tanken bij een van de vele tankstations.

Update: december 2012, kaart NT 2013-3

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Venen en Meren Route downloaden
Hoogtegrafiek Venen en Meren Route
naar de routekaart