Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 
Deze toeristische, prachtige route is 111 km lang en duurt zo'n 2:20 uren. Tijdens de rit maak je kennis met de prachtige omgeving en ontdek je een nieuw drielandenpunt namelijk dat van België, Duitsland en Luxemburg. De route is overgenomen van de website "Lente in de Oostkantons" een website voor toerisme.

Het startpunt is St.Vith een mooi plaatsje dat goed bereikbaar is door de ligging aan de E 42. Vandaar gaat het noordwaarts richting Medell, Meijerode, Amel en Möderscheid.

Via de plaatsjes Heppenbach, Wereth, Honsfeld, Bucholz gaat het dan richting grens met Duitsland. Vanaf Lanzerath gaat de route langs de grens naar het zuiden. Via Andler, Schönberg kom je uit in Amelscheid. Daar passeer je de grens met Duitsland.

In Duitsland gaat het dan via Mützenich, Schweiler, Winterscheid, Urb en Steinebruch weer richting Belgische grens.

Weer in het Belgische gebied gaat de reis verder via Lommersweiler, Maspelt, Bracht en dan het prachtige plaatsje Reuland (Burcht van Reuland). Via Stupbach, Oberhausen gaat het langs de grens naar Ouren en komt je uiteindelijk uit bij het drielandenpunt: België, Duitsland en Luxemburg.

In luxemburg (waar je nog steeds goedkoop kunt tanken) gaat het naar Lieler, Weisampach en verlaat je bij Wemperhardt weer het mooie Luxemburgse land

Terug in het Belgische land volgt het laatste deel van deze tocht. Van Dürler gaat het richting Oudler, Grüttingen, Braunlauf, Crombach en Neundorf. Dan bij je ook al snel bij het eindpunt van deze tocht bij St.Vith.

Update: oktober 2012, kaart NT 2013-2
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Ourtalroute downloaden
Hoogtegrafiek Ourtalroue
naar de routekaart