Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route, voor een klein deel gebaseerd op een tour van "TourismeGPS Wallonie" heeft een lengte van zo'n 180 km en duurt zo'n 3.30 uur.
Het karakter van deze tour kun je het best omschrijven als een tour door een mooi gevarieerd Ardennenlandschap. Het grootste deel van de route rijd je dan ook door prachtig bosrijk gebied, heuvelachtig landschap, kleine plaatsjes of dorpen en zo nu en dan een grotere plaats.
Over de wegen kun je zeggen dat ook de wegen elkaar mooi afwisselen en goed berijdbaar zijn, ook voor de grotere motoren of rijders die de krappe bochten liever mijden. Op deze route vind je dan ook voldoende gelegenheid om je benen even te strekken, het landschap/beziens- waardigheden te bekijken of gewoon even de inwendige mens te verzorgen..
Deze route start en eindigt in Aywaille, ongeveer 30 km ten zuiden van Luik (30 minuten rijden via de E25) dus ook goed te doen vanuit Nederland. Enkele bekende of grotere plaatsen die in deze route zijn opgenomen zijn: Houffalize, La Roche en Ardenne, Bumal Sur Ourthe en Hamoir.
De route zit vol van bezienswaardigheden zoals: Kasteel Harzé, Le Pouhon, de brug bij Houffalize, de dam (en panorama) bij Nirsramont, Kasteel van La Roche, kasteel Boit Saint Jean, treinstation Forge a La Plez, kasteel Blier, kasteel La Forge, de rotsten van Roche a Frene en natuurlijk Aywaille, La Roche en Ardenne en Hamoir.
Wat het rijden betreft evenveel moois, de N66 met de mooie doordraaiers, de N645 door het bos/heuvels, de N860 langs de Ourthe, de N89 met de mooie bochtencombinaties, de N654 langs de Ourthe en als afsluiter de N633 langs de Embleve.
Een route die veel moois biedt.

Update: november 2012, kaart NT 2013-3
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Sur Les Traces downloaden
Hoogtegrafiek Sur Les Traces
naar de routekaart