Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route, gebaseerd op een tour van "TourismeGPS Wallonie" heeft een lengte van zo'n 300 km en duurt dan ook zo'n 6 uren; een dagvuller dus. Het karakter van deze tour kun je het best als "zeer gevarieerd" omschrijven. Het is een voortdurende afwisseling in landschap (heuvels, bossen, Hoge Venen, vlakker terrein, meren, riviertjes), dorpjes, steden, maar ook in wegen. Hierover kun je zeggen dat ook de wegen elkaar mooi afwisselen en goed berijdbaar zijn, ook voor de grotere motoren of rijders die de krappe bochten liever mijden. Deze route kent dan ook een mooie cadans: eerst heuvelachtig met bochtige wegen, dan het hoger gelegen gebied met het kenmerkende mooie bochtenwerk, mooie lange rechte stukken om gemakkelijk te touren en wat stadswerk om de tour af te ronden.
Deze route start en eindigt in Berneau, een plaatsje net over de Nederlands-Belgische grens ten zuiden van Eijsden / Maastricht. Enkele bekende of grotere plaatsen die in deze route zijn opgenomen zijn: Aubel, Eupen, Limbourg, Baraque Michel, Robertville, Stavelot, Trois-Ponts, Hannut, Lens Sur Geer en Visé.
De route zit vol van bezienswaardigheden zoals: de Abdij van Valdieu, Chateau Lontzen, Kasteel Limbourg, het bos bij La Gileppe (Hestreux), Baraque Michel (Hoge Venen), het meer van Robertville, Hamoir, Chateau ferme de Barse, La vallée du Hoyoux en het fort van Huy (panorama bij Huy).
Natuurlijk wil je ook weten of er ook nog wat leuks is wat het rijden betreft, jazeker. Zo zijn de N66 en de N638 bijzonder aangenaam te noemen wat bochtencombinaties betreft; niet te heftig (geen krappe bochten) maar mooie lange doordraaiers, combinaties en niet teveel kruisend verkeer.

Update: augustus 2012, kaart NT 2013-1
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Mototour Berneau downloaden
Hoogtegrafiek Mototour Berneau
naar de routekaart