Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route met een lengte van zo'n 210 km staat garant voor ongeveer 4 uren rijplezier. Voor 40% rij je door de Ardennen en het overige deel door de Eifel. Met name in de Ardennen rij je vooral door de kleinere plaatsjes en zijn de wegen niet van al te goede kwaliteit.
De route start in Eupen, bij de afrit 38 van de E40 (goedkoop tanken) en gaat vandaar richting Baraque Michel (Hoge Vennen). Vanaf Xhoffraix volg je de N767, een bochtige weg en passeer je Chateau Rheinhardstein. Bij Robertville passeer je het meer en gaat het richting Waimes. Via Shoppen, Möderscheid, Heppenbach, Wereth, Herresbach kom je terecht op de L17. Deze weg met prachtige bochtencombinaties voert je richting Bleialf, waana je de L20 opdraait. De hooggelegen weg biedt een prachtig panorama en passeer je de zender "Schnee Eifel", het skigebied "Schwarzer Mann" en "Prüm Airstation".
Via Oemont en Hallschlag gaat het riching de Kronenburger See, waarna de L17 opdraait. Al slingerend (prachtige bochtencombinaties) gaat het richting Berk, Sistig, Sötenig naar het plaatsje Kail. Via de L204 en de L206 gaat het richting Gemünd om van daar uit richting Rursee te rijden. Dit doe je via de L265, L249 en de L15; wegen met fantastische bochtencombinaties. Na het passeren van de Rursee volgt de L218 met geweldige bochtencombinaties en gaat het via Schmidt, de L246 richting Strauch. Dan kun je in Simmerath een pauze nemen bij de bekende Biker Ranch.
Na de pauze gaat het dan richting Rurberg (mooie bochtencombinatie), Dedenborn, Hammer, Widdau, Rohren en Perlenbach (Eifeldom Kalterberg, Viaduct Kalterherberg). Dan gaat het richting Wilersbroich en via de L214 rij je naar België. Op de N67 rij je door het National Park Hoge Vennen weer richting Eupen. Via het centrum van Eupen gaat het naar het eindpunt van de route (niet vergeten nog even te tanken).

update: mei 2011, kaart NT 2011-4
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Hoogtegrafiek Ardennen-Eifelroute deel 2
naar de routekaart