Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route met een lengte van zo'n 365 km is er een voor de echte (sportieve) toerrijder die graag grotere afstanden rijdt. Dit is een route met veel afwisseling en vooral prachtig bochtenwerk.
De route start bij de afrit/toerit 46 van de A26 / E25 en gaat vandaar langs de rivier Ambleve zuidwaarts richting Coo. Een mooie weg (Route de Ambleve) met leuk bochtenwerk door bosrijk, heuvelachtig landschap.
Vanaf Coo, de bekende recreatieplaats, gaat het via Priemont en Vielsalm naar Salm Chateau.

Dan volgt het gedeelte richting Luxemburg. Met mooie bochtencombinaties en lange doordraaiers passeer je de grens met Luxemburg (even tanken) en kom je uit in het prachtige plaatsje Clervaux met veel bezienswaardigheden. Ook dan volgt weer een prachtige route door bosrijk, heuvelsachtige landschap met mooie bochtencombinaties waarbij je via Enscherange en Klischpelt in Merkholtz aankomt.
Dan kom je uit bij de meest aansprekende bochtencombinaties tussen Merkholtz en Wiltz! Daarna gaat het moois gewoon door, via prachtige boswegen rijd je naar Bavigne, een idyllisch plaatsje aan de rand van de OberSauer Stausee.
Tussen Boulaide en Bigonville trakteert moeder natuur (geholpen door de wegenbouwers) je weer op prachtig bochtenwerk.
Via slingerwegen rijd je vervolgens van Bigonville naar de grens en voor je het weet zit je in Martelange - België.

Volgende Pagina
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Hoogtegrafiek Bochtenroute van Aywaille
Grote routekaart