Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Een route van 191 km, van België naar Luxemburg en terug? Dan is dit de juiste route om een keer te rijden. Deze route start in Trois Ponts (B) en zakt via 90km wegen, via Vielsalm en Salmchateau richting de grens met Luxemburg. Bij het plaatsje Wemperhardt passeer je de grens en de route volgt zuidwaarts door/langs het prachtige natuurgebied "Deutsch-Luxemburgischer National Park".Veel natuurschoon tijdens dit traject.
De wegen blijven goed, met wat leuk bochtenwerk en via de plaatsjes Dasburg, Gemund rij je verder zuidwaarts in de richting van Vianden. Dit is een van de meest bekende (toeristische) plaatsen in Luxemburg!

Na het passeren van Vianden veranderen de wegen qua karakter: de ruime 90km wegen worden ingeruild voor de kleinere wegen die de dorpen met elkaar verbinden.
Via Lipperscheid rij je in de richting van de prachtige ruïne "Burg Bourscheid" bij het gelijknamige plaatsje Bourscheid. Vandaar gaat de route verder richting Bocholz en Eschweiler. Ook daar kun je de prachtige ruïne "Chateau de Larochette bezichtigen.

Via de Troine Route rij je noordwaarts langs de grens met België, om bij het plaatsje Troine de grens naar België te passeren. Vervolgens buigt de route nog even af in de richting van Houffalize om dan via het "Bois dit Saint Pierre" in Odrimont uit te komen. Dan volgt het laatste stukje naar Trois Ponts alwaar de route eindigt.

Mocht de route te lang zijn om deze in één dag te rijden, dan kun je overwegen om in de motorherberg "Baton Rouge" in Vielsalm (Waypoint) te overnachten.
Oh ja, tanken doe je natuurlijk in Luxemburg.

Update: januari 2012, kaart NT 2012 - 3

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Hoogtegrafiek Trois Ponts - Vianden route
naar de routekaart