Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze gevarieerde route met een lengte van 204 km duurt ongeveer 4 uren en start in Eijsden (A2 -afslag Eijsden), een plaatsje net onder Maastricht.
Vanuit Eijsden gaat het naar de Belgische grens, een stukje door de Voerstreek tot in Battice. Vandaar gaat het richting Quartre-Chemins, Bilstain naar Dolhain-Limbourg waar je het riviertje de Vestre oversteekt.
Daarna volgt het pittoreske plaatsje Limbourg en gaat de reis verder richting Sunister, Tiege en Balmoral. In Balmoral heb je mooi zich op het lager gelegen meer Warfaaz.

Via het alom bekende Spa gaat het dan richting Borgoumont, dit is een heel mooi stuk om te rijden. In het plaatsje Gleize dat hierna volgt, kun je nog een Tiger Tank uit WO2 bezichtigen. Rijd je hierna door dan krijg je uitzicht op het riviertje de Ambleve en later het mooie Chateau Froidcour. De route gaat dan verder via Cheneu, Les Forges, Lierneux naar Dochamps.
Van Dochamps gaat het dan weer via een heel mooi stuk naar Barvaux-sur-Ourthe. Aan deze naam zie je al dat je zicht krijgt op het riviertje de Ourthe. Dit riviertje volg je dan ook en kom je vervolgens via, Hamoir en het mooie Aywaille uit in Remouchamps. Daar steek je de Ourtje over en rijd je richting Deigne.

Via Banneux, Nessonvaux, Olne en Somagne kom je uit in Outre-Cour, waar de route weer aansluit op de heenweg. Via aanrijroute rijd je nu terug richting Nederlandse grens om ten slotte de route te beëindigen in het het plaatsje Gronsveld. Daar is ook weer een directe toegang tot de A2.
Er is voldoende gelegen tot tanken op of bij deze route.

Update: mei 2011, kaart NT 2011-4

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Hoogtegrafiek Ardennenroute deel 2
naar de routekaart