Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deel 1 van de routeserie is een mooie route van zo'n 190 km door het geweldige landschap van Zuid-Limburg en natuurlijk de Belgische Ardennen.
De route start in Eijsden en eindigt in Gronsveld. Beide plaatsjes liggen net ten zuiden van Maastricht. Voor het gemak liggen start en eindpunt van de route aan de snelweg A2 (Maastricht richting Luik).
Vanuit het mooie glooiende Limburgse landschap zie je al snel de overgang naar de kenmerkende Ardennenwegen.
In deze route zijn veel bezienswaardigheden opgenomen waaronder de watervallen bij Coo, het natuurpark de Hoge Vennen en het stuwmeer La Gileppe. Verder zie je veel historische voertuigen / monumenten uit WO II langs de weg. Genoeg te zien dus!

Algemene kenmerken van deze route zijn:
Geen snelwegen, een grote variatie van wegen (rijkswegen, dorpswegen etc.), vooral heuvelachtig landschap, mooi bochtenwerk, technisch moeilijkere delen.
Kortom: een route met veel variatie en rijplezier!


Bij het rijden van deze route doorkruis of passeer je de volgende plaatsen: Eijsden, Battice, Aywaille, Coo, Trois Ponts, Vielsalm, Malmedy, Eupen, Henri Chapelle, Warsage, Berneau en Gronsveld. Mocht je onderweg nog moeten tanken, dan is de Rue de Herbesthal in Eupen een goede lokatie. Genoeg tankstations op deze weg, gewoon even doorrijden en prijzen vergelijken!

Update: november 2011, kaart NT 2012-3

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Hoogtegrafiek Ardennenroute deel 1
naar de routekaart