Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 
Zoals de titel al aangeeft is deze route samengesteld om je kennis te laten maken met de kleinere dorpen en landwegen in het zuidelijke deel van Nederlands Limburg.
De route start bij Houthem, een plaatsje nabij Valkenburg en voert je over de kleinere, maar bijzondere landwegen door de zo karakteristieke Limburgse dorpjes
Deze route is dan ook echt iets om te onthaasten en te genieten van alle mooie dingen die je te zien krijgt. Natuurlijk krijg je ook zeker wat motorrijden betreft iets te doen; rijden op smallere wegen, het nemen van hellingen en vooral véél bochtenwerk!
Limburgs Landschap Zoals al geschreven krijg je typisch Limburgse dorpen te zien, een mooie, langere holle weg bij Ingber, een panoramaweg na Gulpen. Via Mechelen en Vijlen gaat het verder in de richting van Vaals en daar sluit je weer aan op een van de mooiste wegen. Al slingerend (niet over de weg natuurlijk) gaat deze route door het heuvelachtige landschap tussen Vaals en Slenaken om vervolgens via Reijmerstok, Bahnholt en andere dorpen weer richting starpunt (waypoint) in Houthem te gaan.
Deze route, met een lengte van zo'n 87 km, is minder geschikt voor de snellere motoren (strakke vering) en de grotere, zware motoren die nogal wat ruimte nodig hebben. Ook de toestand van de wegen wordt sterk bepaald door het jaargetijde (landbouwvoertuigen, modder en landbouwgewassen op het wegdek).

Update: september 2011, kaart NT 2012-2

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart