Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Beek - Gronsveld is een route van ongeveer 54 km met een duur van ca. 2 uren. De route laat je kennis maken met het heuvelachtige en dus ook toeristische deel van Nederlands Limburg. Ben je van plan om dit deel, m.n. Valkenburg en het gedeelte Vaals - Epen, in de zomer te rijden dan moet je rekening houden met veel toeristisch verkeer. Met name in de weekenden lopen de wegen in deze gebieden al snel vol. Tegenwoordig wordt er in die drukke dagen ook nadrukkelijk gecontroleerd door de politie (snelheid en geluidsmetingen). Mocht je dus zo'n mooie speciale uitlaat hebben dan kun je dit gebied in de weekenden beter mijden.

Over deze route kun je veel schrijven, dat Valkenburg een toeristisch trekpleister is, dat Vaals bekend staat om het Drielandenpunt en dat het een prachtig heuvelachtig gebied is.Oud Valkenburg Het deel van Vaals naar Gronsveld is echter buitengewoon voor Nederlandse begrippen. Prachtige heuvelachtige wegen met fraai bochtenwerk, voor toerrijders maar ook geschikt voor de "snelle machines". Dit is werkelijk het beste wat Limburg te bieden heeft voor motorrijders!

Mocht je dit routedeel eens op een andere manier willen rijden, of kom je erachter dat het tussen Vaals en Gronsveld wel erg druk is, probeer dan eens het routedeel Gemmerich B - Gronsveld NL. Deze route is ook goed op de drukkere dagen te rijden omdat deze minder bekend is. Vanuit Vaals rij je richting Gemmerich B. Ben je al een stuk in de richting van Slenaken, rij dan in de richting van Teuven B als je de drukte wilt ontwijken.

Tanken op de route kun je op drie plaatsen, ruim voldoende voor dit korte, maar mooie uitje.

Update: november 2011, kaart NT 2012-3
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart