Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Eijsden - Simmerath; waarom altijd via de snelweg naar Simmerath?
Natuurlijk is het volgen van de snelweg de snelste manier om naar Simmerath in Duitsland te komen. Daar ligt immers de Biker-Ranch, een bekende ontmoetingsplaats voor motorrijders. Veel motorrijders gebruiken deze waypoint als startpunt voor hun motortoertocht door de Eifel. Om deze vanuit Nederland te bereiken wordt vaak gebruik gemaakt van de duitse snelwegen A4 en A44.
Biker Ranch Er zijn echter mooie alternatieven mits je het niet erg vindt om iets langer te rijden. Vanuit Nederland kun je ook bij Eijsden de snelweg verlaten en dan via de grensovergang Moelingen, richting Eupen rijden.
In plaats van de snelweg rij je door een prachtig heuvelachtig landschap met prachtige vergezichten.
Via Henry-Chapelle rij je richting Eupen en ter hoogte van de E40 kun je een keuze maken. Je kunt de E 40 (snelweg) nemen en vervolgens via de B 258 naar Simmerath rijden, of je rijdt door Eupen via de Monschauerstrasse naar Mützenich en dan door naar Simmerath.
De Monschauerstrasse (zo'n 11 km lang) is momenteel niet in beste conditie. Wil je dus een comfortabele, snelle route, neem dan de E40. Mocht je last hebben van nierstenen of toch toe zijn aan nieuwe vullingen in je tanden, neem dan gerust de Monschauerstrasse, ook omdat hij mooier is wat het landschap of uitzicht betreft.

De GPS download heeft dan ook twee routes, in totaal 4 routebestanden (GDB en GPX van elke route).

Update: februari 2012, kaart NT 2012 - 3
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart