Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Het Rondje Voerstreek is een kleine route van zo'n 60 km die je door de Belgische Voerstreek voert. De Voerstreek is een Vlaamse gemeente die deel uitmaakt van Belgisch-Limburg.
Het grenst aan het Zuidelijke deel van Nederlands Limburg en lijkt daarom, qua landschap, veel op het mooie gebied rondom Vaals. Dus buitenwegen met mooie panorama's en leuk bochtenwerk.
De route is overigens tweetalig: het deel door de Voerstreek is Vlaamstalig en het Zuidelijke deel van de route is Franstalig.
Deze route is mooi te rijden na een winterstop, lekker beginnen met wat eenvoudig bochtenwerk en hierbij de ontluikende natuur bewonderen.

Kasteel Beusdael Het gedeelte van Sippenaeken naar De Plank is al voorzien van wat mooiere bochten. Vooral het gedeelte na het passeren van het kasteel Beusdael (Rue de Beusdael) is technisch interessant. Na het kasteel moet je eerst een heuvel oprijden, gevolgd door een recht stuk waarna de weg lijkt te eindigen. Daar moet je dan rechtdoor .
Deze weg, net breed genoeg om een tegemoetkomend voertuig te laten passeren, is voorzien van enkele echte haarspeldbochten. Bovendien wordt het zicht belemmerd omdat de weg omgeven is door bos . Om het compleet te maken, ga je ook nog bergaf!
Na dit gedeelte kun je je weg vervolgen door de Voerstreek richting startpunt Eijsden. Ook is het mogelijk om bij Gemmerich (B) weer richting Vaals te rijden. Dan kun je via het Vijlnerbos, richting Epen en van daar weer richting Gronsveld, dat net ten noorden van Eijsden ligt.

Update: april 2015, kaart NTU 2015 - 4

 

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart