Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route van 168 km duurt ongeveer 3:30 uren en is ook een echte Themaroute.

Enige tijd geleden hebben de medewerkers van het Waterschap Peel en Maasvallei een motortoertocht georganiseerd in hun werkgebied. Natuurlijk stond deze toertocht geheel in het teken van watermanagement, vistrappen, nieuw aangelegde of verlegde beken enz. Het was een mooie tocht met heel veel bezienswaardigheden, deze geheel gezien vanuit een nieuw (watermanagement) perspectief. Het was heel interessant om dit deel van Limburg en een stukje Noord-Brabant eens te bekijken door de ogen van een "waterschapper". Dan wordt je weer bewust van de hoeveelheid water, waterwerken,kanalen, rivieren er zijn in het Limburgse landschap. Je rijdt er dagelijks aan voorbij, maar je staat er nooit bij stil.

Door de geweldige kennis van hun werkgebied, kom je natuurlijk ook op wegen waar je het bestaan niet eens van wist. De oorspronkelijke route nam je dan ook mee op zandwegen, grindpaden en echte "achterafweggetjes". Deze heb ik natuurlijk weggelaten bij het uitwerken van deze route.

De route start bij de afrit Grathem aan de A2 en eindigt bij een vestiging met een grote "M" in Nederweert. Zoals al aangegeven verloopt de route vooral over landwegen, maar zijn deze van behoorlijk- tot goede kwaliteit. Ook met grotere (tour) motoren, cruisers en dergelijke is deze route goed doen.

Laat je eens verrassen door deze mooie toertocht; leuke landwegen en heel veel watergerelateerde bezienswaardigheden!

Geplaatst: oktober 2012, kaart NT 2013-2
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart