Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route van 163 km duurt ongeveer 3.30 - 4 uren, neemt je mee door de provincie's Limburg en Brabant. Dit is wat je noemt "een luie zondagsroute", oftewel een toertocht die je maakt om er gewoon even uit te zijn.
De route start en eindigt bij Nederweert, afslag 29 van de A2. Vanaf het startpunt gaat het via de peeldorpen Ospel en Ospeldijk naar Neerkant, het eerste plaatsje in de provincie Brabant. dan gaat het via Liessel (molen) naar Deurne. Vandaar gaat de route verder via Bakel (museum de Tolbrug) naar de Mortel en het mooie pittoreske plaatsje Gemert (Gildemonument en het kastel Gemert). Dan gaat het naar Erp, over de Aa naar Veghel. Dan over de Zuid Willemsvaart naar Eerde, Schijndel, via Olland, over de Dommel naar Liempde.
De weg van Liempde naar de volgende plaats Oirschot kun je gewoon even genieten van het natuurschoon. In Oirschot aangekomen gaat het over het Wilhelminakanaal naar Oostelbeers (molen), gevolgd door (hoe kan het anders) Middelsbeers (molen).
Dan gaat de reis verder via Vessem, gevolgd door Knegslel, Steensel, Riethoven, Westerhoven en Borkel (molen).

Bij grenspaal 180 gaat het dan het Belgische land in. Via Achel en Hamont voert deze route je weer terug naar het plaatsje Budel in de provincie Brabant. Vandaar gaat het via Soerendonk en Maarheeze richting het eindpunt van de route in Nederweert.

Er zijn maar liefst 12 plaatsen waar je op de route kunt tanken, dus ook hierover hoef je je geen zorgen te maken.

Geplaatst: augustus 2011, kaart NT 2012-2
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart