Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route van zo'n 244 km duurt ongeveer 5 uren en komt uit het archief van MC 't Oetlûtje. De oorspronkelijke route is wat aangepast, maar verliest hierdoor zeker niet z'n charme.
Wat deze route zo bijzonder maakt is dat deze je meevoert naar het Noorden, naar het het stroomgebied van de Waal. Bovendien doorkruis je bij het rijden van deze route maar liefst drie provincies: Limburg, Gelderland en Noord - Brabant.

De route start bij het plaatsje Kelpen, te bereiken via afrit 40 van de A2 en gaat dan via Midden - Limburg noordwaarts. In het noordelijke deel van Limburg voert deze route je langs en door het Nationaal Park Maasduinen, een prachtig natuurgebied. Dan gaat het richting de kop van Limburg. Via Gennep en Groesbeek voert de route je naar de provincie Gelderland.

De route gaat dan verder in noordelijke richting tot je uitkomt bij een gebied dat bekend staat als "Oude Waal". De route volgt dan de contouren van de Waal. Dit betekent dat je kan genieten van de prachtige natuur, rijdend over de kenmerkende dijkwegen. De route vormt een lus in dit prachtige gebied en buigt vervolgens af richting de stad Nijmegen. Voordat je de stad bereikt gaat de route weer zuidwaarts in de richting van de provincie Noord - Brabant.

In het "Brabantse land" gaat de route richting Helmond om dan via Asten en Someren uit te komen bij het Nationaal Park de Grote Peel. Hier kom je dan weer terecht in het Limburgse deel van deze route.
Deze route eindigt vlak bij het beginpunt, het plaatjse Kelpen nabij de toerit van de A2.

Deze route is bijzonder geschikt voor rijders die tijd vrij maken om te genieten van het moois dat je tegen komt, hierbij denk ik niet alleen aan de natuur maar ook aan het bourgondische karakter ......

Update : juli 2012, kaart NT 2013 - 1

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart