Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route van zo'n 163 km duurt ongeveer 3 uren en is tot stand gekomen uit een verzoek van het Waterschap Peel en Maasvallei. Zij wilden graag een toertocht vanuit Venlo richting de Oosterburen. Daar ligt het gebied dat wordt aangeduid als "Niederrhein", een mooi overgangsgebied tussen het Limburgse kassengebied en het dicht bevolkte Roergebied. Een belangrijk onderdeel van deze tocht vormt de "waterketen" oftewel deze route voert je langs, over of nabij water. Ook biedt deze route je de mogelijkheid om plaatsjes te bezoeken met een rijke historie (Kevelaer, Goch, Rees enz).

De route start bij afrit 40 van de A67 bij Velden (Venlo) en gaat dan eerst richting noorden. Langs de bekende Kasteeltuinen van Arcen gaat het richting Nationaal Park de Maasduinen, een prachtig natuurgebied. Via Wellsche Hut gaat het de grens over en rijd je het grootste deel in Duitsland.

Bij het uitwerken van deze route is geprobeerd om de grote(re) plaatsen zoveel mogelijk te passeren en hiervoor de kleinere plaatsen aan te doen. Veel van deze "kleinere" plaatsen hebben een rijke historie en een mooie stads/dorpskern. Wil je deze bezoeken dan is het vaak handig om je motor op een goede plek te parkeren en om te voet verder te gaan.

Het noordelijke deel van deze tocht voert je naar de plaats Rees, prachtig gelegen aan de Rijn. Heb je tijd en wil je even pauzeren dan is dat de plaats om dit te doen. Wijk even af van de route in de richting van de Rijn, dan kom je uit bij een prachtige boulevard. Vanuit Rees gaat de route, langs de Rijn, weer zuidwaarts (heel mooi). Bij Wesel kun je via de prachtige brug de Rijn oversteken om de tocht te vervolgen.

De route eindigt na 163 km bij afrit 41 van de A67 (Weselse weg) dicht bij het vertrekpunt.

Update: april 2011, kaart NT 2011-4

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart