Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route van zo'n 131 km door het Zuid-Limburgse landschap is gebaseerd op de route van Motoplus (Roadbook Limburg Tour) en duurt ongeveer 3 - 4 uren.
De route start bij het knooppunt "Ten Esschen" in Heerlen - de N281 afslag In de Cramer - een gebied dat bekend staat als de Oostelijke Mijnstreek van Limburg. Omdat dit gebied niet echt bekend staat om z'n natuurschoon vanwege de verstedelijking, gaat de route al snel in westelijke richting.
Deze route maakt vooral gebruik van de kleinere (land) wegen en de 50-km wegen. Het belangrijkste kenmerk is echter dat je vooral door de dorpjes en de kleinere plaatsjes in dit zuidelijke puntje van Limburg rijdt. Hierdoor kom je op plaatsen die je doorgaans niet doorkruist.
Bij het volgen van deze route rij je door de volgende dorpjes / plaatsjes: Wijnandsrade, Hulsberg, Klimmen, Valkenburg, Sibbe - IJzeren, Vilt, Sint Antoniusbank, Cadier en Keer, Gronsveld, Eijsden, Sint Geertruid, Termaar, Ingber, Reijmerstok, Banholt, Mheer, Noorbeek, Slenaken, Heijenrath, Epen, Vaals, Vijlen, Hillehagen, Partij Wittem, Eijs, Trintelen, Elkenrade, Wijlre en via Kunrade naar het einde van deze route bij de N281.

De bikers die al vaker in deze regio gereden hebben, herkennen de bekendere plaatsen zoals Valkenburg, Slenaken en Vaals. Dit zijn de bekende toeristische plaatsen in dit gebied, waarmee je dus rekening moet houden. In de zomermaanden kan het hier dan ook erg druk zijn, m.n. de weekenden.
Mocht het erg druk zijn, dan kun je beter alternatieve routes nemen (bijv. via België in plaats van Vaals).

Update: september 2011, kaart NT 2012-2

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart