Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Naar voorbeeld van een route die eerder ter beschikking werd gesteld door Motoplus is deze route ontstaan. De route voert je door de buitengebieden van Noord-Limburg en Noord-Brabant waarbij je met recht kan spreken van een hoog toeristisch gehalte.
De kenmerken van deze route zijn: het rijden op landwegen, twee maal een oversteek over de maas (veerpont), rijden door prachtige buitengebieden, rijden door de "kassengebieden" in Noord Limburg; dus een tour van 135 km om te onthaasten.

De route start bij de afrit Horst (11) van de A73, gemakkelijk te bereiken dus. Van daar gaat het richting Melderslo, Lottum, langs de Maas richting Broekhuizen. Dan gaat het met de veerpont Arcen-Broekhuizen naar Arcen en dan noordwaarts, langs het Nationaal Park Maasduinen en de Eckelse Bergen, richting Siebengewald. Het gaat dan door richting Milsbeek, langs de Zeven Bergen, naar Plasmolen om dan met de veerboot Middelaar-Cuijk de Maas over te steken naar Cuijk.

De route gaat vervolgens verder via echte landwegen (kleinere wegen) richting de tuinderskassen in Noord Limburg. Van Haps gaat het eerst naar Sint Anthonis, Oploo, langs de Ballonzuilbossen naar Merselo. Dan gaat het verder naar het dorpje Veulen, Oirlo, Meerlo in de richting van Tienray.
Na het doorkruisen van Tienray gaat het richting einde van de route. Dit ligt bij de oprit van de A73 (10) bij Tienray.

Update: juni 2012, kaart NT 2013 - 1
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart