Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Met de aangeleverde route informatie van leden van "MC 't Oetlûtje" uit Stramproy (Limburg) is deze route samengesteld.
De route, met een lengte van zo'n 208 km, doorkruist beide Limburgen. Dit betekent dat de route start in Midden Limburg (NL)en je al snel de Belgische grens oversteekt. Net zo snel keert de route weer terug naar het Nederlandse deel en je verder zuidwaarts rijdt.
Hierbij voert de route langs mooie objecten (bijv. Kasteel Hoensbroek) en natuurlijk ook de mooie Limburgse dorpjes niet vergeten worden.

Maastricht vormt letterlijk de doorsteek van het Nederlandse Limburg naar het Belgische Limburg.
Direct na het oversteken van de Maas gaat het weer zuidwaarts waarbij weer enkele interessante objecten in beeld komen: Chateau Neercanne (Maastricht) en in het oude fort Eben - Emael (België). Het is beslist de mooite waard om hiervoor even van de route af te wijken of daar een pauze te plannen.
Het plaatsje Bassenge is het zuidelijkste punt van deze route. Vandaar gaat de route weer noordwaarts via Belgisch-Limburg. Ook nu weer een rijke afwisseling tussen landwegen, dorpjes en later de 90km wegen.
Ook doorkruis je ter hoogte van Zutendaal een gebied dat van oudsher bekend staat vanwege de (voormalige) mijnbouw.

Direct na Kinrooi verlaat je Belgisch Limburg. Via Neeritter,Ittervoort en Ell wordt je naar het einde van de route geleid.
De start en het einde van de route liggen bij de toe- en afrit no. 40 van de A2 (Kelpen - Oler).

Update: januari 2012, kaart NT 2012 -3
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart