Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route, met een lengte van zo'n 137 km is afkomstig van een onbekende internetbron en had titel "Limberard". De oorspronkelijke route is flink aangepast om hem meer geschikt te maken voor een grotere doelgroep. Deze route voert je voornamelijk door dorpen en over landwegen, waarbij de kleine of slechte wegen vermeden worden.

De route start in Margraten, een bekend Limburgs plaatsje gelegen aan de N 278. Via landwegen en typisch Limburgse dorpjes gaat de route richting België en voor je het weet rijd je over de wegen in de Belgische provincie Luik.
Via Soumange gaat het zuidwaarts richting Olne, waar je al wat leuk bochtenwerk tegen komt. Dan gaat de route verder zuidwaarts en kom je in het plaatsje Banneux, dat ook wel het Lourdes van België genoemd wordt.
De route voert je dan naar het meest zuidelijke deel en kom je uit in Remouchamps. Mocht je behoefte hebben aan een pauze, dan kun je in dit plaatsje de bekende grotten van Remouchamps bezichtigen.
Vervolgens gaat het oostwaarts richting de alom bekende plaats Spa. Voor je deze plaats bereikt gaat de route weer noordwaarts en via Theux, Pepinster, Xhendelesse, Herve en Timister kom je uit bij het mooie plaatsje Aubel.

Vanuit Aubel gaat het via mooie, bochtige landwegen richting Nederlandse grens en voor je het weet rijd je weer over de Limburgse wegen. Het laatste deel van deze route voert je dan ook door wat Limburgse dorpjes naar het eindpunt van deze route gelegen in Margraten.
Dit is dus weer zo'n route om al rijdend te genieten van de mooie natuur, de bochtige landwegen en vooral om te onthaasten.

Update: april 2012, kaart 2012 - 4

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Hoogtegrafiek Limburg - België Route
naar de routekaart