Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route met een lengte van 256 km, duurt 4.30 - 5 uren, is bijzonder omdat hij je door drie landen voert. De start (en het eindpunt) ligt in Eijsden, een plaatsje net ten zuiden van Maastricht. Van daar gaat het direct richting Belgische grens en rijd je door de Voerstreek naar Battice. Dan gaat het via Soumagne, Olne, Nessonvaux, Basse Fraipont, Gomzé, Loeveigne en Deigné naar het mooie plaatsje Remouchamps. Dan volg je de loop van het riviertje de Ambleve naar Targon, Stoumond, La Gleize en kom je uit in de bekende (toeristische plaats) Coo. Daar kun je de watervallen en het stuwmeer van Coo bewonderen.
Vanuit Coo gaat het richting Trois Ponts, Grand Halleux, Vielsalm (meer van Vielsalm) en het plaatsje Poteau (daar is een mooi museum met militaire voertuigen uit WO2). Bij Sankt-Vith gaat de route verder in het Duitse Eifelgebied.

Bij Schönberg steek je het riviertje de Our over en gaat de route via Manderfeld, Lanzerath, Hollerath, Hellental, Schöneseiffen, Höfen naar Monschau. Dit is waarschijnlijk het bekendste plaatsje in de Eifel en zeker een toeristisch trekpleister. De route gaat dan verder via Mützenich, door het Rurtal, naar Kalterherberg. Hierna eindigt het uitstapje naar de Eifel en gaat het weer verder door België.

Bij Elsenborn gaat het langs het vliegveld en het militaire domein verder naar Bostagne en Sourbrodt. Dan rijd je door het prachtige natuurgebied de Hoge Venen naar Jalhay. Dan kun je even stoppen om het bijzondere stuwmeer (en dam) La Gileppe te bewonderen (aanrader) om vervolgens door te rijden naar Dolhain. Via Henry-Chapelle (langs het militaire oorlogskerkhof) en Warsage rijd je weer richting Nederlandse grens.
Tanken kun je op de route in Vielsalm, Sankt-Vith, Hellental, Monschau en Sourbrodt.

Update: juni 2011, kaart NT 2011-4
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Hoogtegrafiek Ardennenroute deel 3
naar de routekaart