Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 
Deze route, met een lengte van 153 km, is een combinatieroute met het routedeel "Limburgse waterroute".
Deze route voert je door het Midden en Noord - Limburgse landschap dat vooral gekenmerkt wordt door agrarische gebieden met de bijbehorende mooie dorpjes.
Dit is dus geen route om hoge snelheden te rijden, maar wel om te genieten van prachtig landschap en leuke wegen, soms met verrassend bochtenwerk! Het blijft tijdens deze rit, met name in het Midden-Limburgse gebied toch opletten omdat de wegen niet al te breed zijn en je hier en daar verrassende (leuke) bochtencombinaties krijgt.
Tijdens deze tocht krijg je toch al snel zo'n 10 prachtige molens te zien, met name in het Midden-Limburgse deel. Je zou deze tocht dan ook al snel de "molenroute" willen noemen.
Als overgang van het Midden naar het Noord-Limburgse gedeelte, maak je een mooie tocht rondom het bekende Nationaal Park "De Groote Peel" . Een prachtig peelgebied / natuurreservaat waar je omheen kunt rijden. Hier maakt de tocht dan ook even een "uitstapje" naar het Brabantse land, om vervolgens door te steken naar het Noord-Limburgse gedeelte.
Het "derde deel" van deze tocht voert je vanuit Baarlo, langs de waterkant weer terug naar het zuidelijke deel waar de tocht begint. Het einde van de route ligt net als het begin, bij de snelweg A 2 ( Wessem ).
In deze tocht rij je door de volgende dorpen: Wessem, Grathem, Kelpen-Oler, Ell, Ittervoort, Neeritter, Stramproy, Tungelroy, Swartbroek, Leveroy, Leudal, Roggel, Ospel, Helenaveen, Evertsoord, Kronenberg, Maasbree, Baarlo, Kessel, Neer, Buggenum, Beegden en Panheel.
Mocht je de tocht willen inkorten, dan kun je in Baarlo ook via de Napoleonsweg terug rijden naar het eindpunt / startpunt van de route.

Update: september 2011, kaart NT 2012-2

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart