Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Limburg en water?
Dat is nu niet meteen de combinatie waar men aan denkt als je over een toertocht door Limburg spreekt. Toch is het zo dat de provincie Limburg inmiddels over een groot wateroppervlak beschikt. Dit niet alleen door de Maas of het Julianakanaal, maar mede dankzij de baggerwerken die hier al decennia lang plaats hebben gevonden (en natuurlijk nog plaats vinden).
Zo is ook de haven van Maasbracht de veilige thuishaven voor heel wat binnenvaart schepen.

de Maas bij Neer Deze route, met een lengte van 92 km, voert je dan ook van Noord- naar Zuid-Limburg en wel zo dicht mogelijk langs de waterkant. Hierdoor ontstaat een mooie combinatie van het rijden over rustige wegen en veel uitzicht op de prachtige watergebieden.

Langs deze waterkant rij je dan ook door de mooie Limburgse plaatsjes en dorpjes die deze route ook zo geschikt maken om eens lekker te touren en te onthaasten.
Ook voert deze route je door / langs de meer bekende (toeristische) plaatsen zoals Thorn, Wessem en Maasbracht.
Enkele andere plaatsen / dorpen die je in deze route doorkruist zijn: Baarlo, Kessel, Neer, Buggenum, Beegden, Heel, Panheel (jachthaven en sluis), Thorn, Wessem, Maasbracht, Ohé en Laak, Stevensweert, Roosteren, Obbicht, Berg aan de Maas, Urmond, Elsloo en ten slotte eindigt de route bij het vliegveld Maastricht-Aachen Airport.

Wil je dan nog het Zuiden en de Limburgse heuvels verkennen, dan is de route "dorpen en landwegen deel 1" beslist een aanrader!

Update: april 2011, kaart NT 2011-4

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
naar de routekaart