09/05/2014  » Inspraak voor (door) motorrijders?

Na alle publiciteit rondom de klachten over motorrijders in het Limburgse Heuvelland heb ik de website van de Provincie Limburg eens doorgespit. Dit met de bedoeling om wat meer te weten te komen over het beleid dat de Provincie heeft (hanteert) met betrekking tot het verkeer in het Heuvelland. Als bewoner van een gemeente in het Heuvelland kun je wel iets vinden, iets roepen, maar uiteindelijk draait alles om bevoegdheden. En dan ga ik het liefst terug naar de bron ..... de Provincie dus.

Nadat ik wat beleidsnotities en gedateerde stukken gelezen had op de website van de Provincie, besloot ik om maar heel ouderwets de telefoon ter hand te nemen. Nadat ik een aantal maal doorverbonden was, kwam ik uit bij dhr. Mark Schrijen van de afdeling mobiliteit.
Ik stelde hem twee kernvragen:
"Wat is nu het beleid van de Provincie Limburg ten aanzien van het verkeer, met name de doelgroep motorrijders, in het Heuvelland?".
En ten tweede:
"Wat doet de Provincie Limburg om de veiligheid van de doelgroep motorrijders te verbeteren?".

Natuurlijk overval je iemand als je deze vragen stelt en had ik mij al voorbereid op een ambtelijk antwoord. In plaats van het 'ambtelijke antwoord' ontstond een heel prettig gesprek waarbij we ideeën, ervaringen en mogelijkheden met elkaar uitwisselden. Duidelijk een ambtenaar 2.0 oftewel geen vastgeroeste ambtenaar die vanuit macht of onwil (onkunde) handelt.
Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved