09/01/2015  » Navigatie slaat op hol

Een navigatie apparaat met voldoende geheugen kan heel veel informatie opslaan. Maar is het wel verstandig om veel routes op het toestel te laten staan? Hierover meer in dit artikel.

De verleiding is natuurlijk groot om zoveel mogelijk routes op je Zumo te laten staan. Naast het interne geheugen heb je vaak ook nog beschikking over een SD (geheugen) kaart. Wat kan hier nu mis mee gaan?
Toen we in het verleden nog routes maakten met Mapsource, werden alle data van de route in één bestand geplaatst en vormden deze ook een geheel. Met de komst van BaseCamp hanteert Garmin ook een andere techniek om data op te slaan. De routegegevens in BaseCamp bestaan, simpel gezegd, uit losse delen (zoals de route, de waypoints, foto's etc.) die in een 'container' worden geplaatst (lijst). Hierdoor kan BaseCamp met databases werken.
Er is echter een heel belangrijke voorwaarde als je met een of meerdere databases werkt: je moet altijd met unieke gegevens werken. Er mogen dus geen dubbele namen in voorkomen waaraan (verschillende) informatie gekoppeld is.
En daar onstaat vaak het probleem als je meerdere routes in het interne geheugen van je Zumo opslaat. Heb je bijvoorbeeld een routelijst / lijstmap met verschillende routes vanuit BaseCamp geladen, dan moet je er zeker van zijn dat alle waypoints een unieke naam hebben. Komt een waypoint (een positie) bijvoorbeeld in meerdere routes voor, dan is de kans héél groot dat de route bij het herberekenen misvormd wordt. Een professionele reisorganisatie werkt daarom met een goed ingerichte database voor de routes. Zelf kun je problemen vermijden door niet (gelijktijdig) meerdere routes te laden en na elke rit het geheugen op te schonen. Kost weinig tijd en geeft veel zekerheid.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved