08.09.2015  » ITN, het is gewoon even wennen

Nadat ik de meest recente firmware update op de TomTom Rider 400 geïnstalleerd en bekeken had, was ik best enthousiast. Ik zag dat de functies om met ITN routes te werken, sterk verbeterd zijn. Ik ben inmiddels een trouwe gebruiker van het ITN format om routes te maken.

Zoals jullie wellicht weten is de TomTom Rider 400 zodanig ingericht dat je ook GPX bestanden kunt gebruiken. Dit bestand wordt door het toestel direct tot een track geconverteerd. Uit eigen ervaring kan ik schrijven dat de routes hierdoor veelvuldig afwijken van het origineel. Heel anders is dat als je de route in ITN format laadt.
Het toestel kan maar liefst 255 punten in een routebestand laden. Als je hierbij bedenkt dat ik doorgaans maximaal 99 punten in een route van ongeveer 250 - 300 km plaats, dan is een route met 255 punten wel extreem nauwkeurig. Hierbij geldt voor ITN als ook voor GPX dezelfde gouden regel: gebruik zoveel mogelijk (route)punten, zeker als je een route wilt delen!
Gebruik je bijvoorbeeld Tyre Pro om een route te maken, dan weet je dat de routepunten heel nauwkeurig geplaatst worden. Het kaartmateriaal in Tyre Pro en in de Rider 400 is zeer gedetailleerd en recent. Als je hier dan nog voldoende routepunten aan toevoegt, dan is kwaliteit gewaarborgd. En waarom zou je geen ITN format routes met elkaar kunnen delen? Enkel omdat anderen roepen/schrijven dat je hier GPX bestanden voor moet gebruiken? Welnee, als ITN goed werkt, gewoon gebruiken. Liever een eigen mening en goede routes dan de grote massa te volgen. Daarom rijd je ook motor.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved