08.05.2015  » Connected Services

Met Connected Services bij de TomTom Rider 400 maak je gebruik van Traffic & Flitsers via de koppeling met je smartphone. Mijn eerste indruk.

Toen ik enkele dagen geleden een ritje naar Maastricht maakte, heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van de Connected Services. Het ging mij hierbij vooral om de actuele verkeersinformatie omdat - door de aanleg van de A2 tunnels - er veel omleidingen en opstoppingen (files) zijn. Voor ik vertrok controleerde ik de actuele informatie op de website van TomTom LiveTraffic en kon ik een eerste vergelijking maken met de informatie op de Rider 400. Het was mooi om te zien dat deze informatie - op het eerste gezicht- niet van elkaar verschilde. Wil je weten hoe de Life Time Traffic service op de Rider 400 werkt, kijk dan gewoon op de website TomTom LiveTraffic.
Bij TomTom wordt de actuele verkeersinformatie elke 2 minuten ververst en wordt deze informatie gecombineerd met IQ Routes, een database met big data (ervaringsgegevens) van weggebruikers.
De Life Time Traffic Service geeft informatie over o.a. verkeersincidenten, regen, wind, sneeuw, ijsvorming, langzaam rijdend verkeer, wegwerk-zaamheden, gesloten rijbaan en wegafsluitingen.
Door de mapshare wordt je kaartmateriaal dagelijks bijgewerkt, mits je de Rider even aan de PC koppelt. In mijn omgeving wordt zelfs de tijdelijke afsluiting in mijn dorp aangegeven!
Voorwaarde is natuurlijk wel dat je de Rider koppelt (Bluetooth - Tethering) met een smartphone met een databundel. Ja en hoeveel data je dan verbruikt, dat is situatiegebonden. Daar staat tegenover dat je geen extra abonnement hoeft te nemen zoals bij de Garmin Zumo 590. Bij TomTom is de service gewoon gratis!
Och ja, het werkt ook nog super.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved