08/03/2014  » Comfortzadel van Top Sellerie

Enkele weken geleden heb ik een comfortzadel gekocht bij Top Sellerie in Frankrijk. Hieronder lees je mijn eerste bevindingen.

Inmiddels heb ik door de invloed van het goede weer al zo'n 700 km kunnen rijden met het nieuwe zadel. En wat ben ik blij! Wat is dat een genot, zo'n comfortzadel op die motor. Hierbij moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit eerder het standaardzadel van een motorfiets heb vervangen. Mijn eerste kennismaking met een dergelijk zadel was bij een proefrit met de Triumph Explorer in 2012. Nadeel was toen natuurlijk dat ik het standaard zadel niet met het comfortzadel kon vergelijken.

Nu kan ik natuurlijk wel het standaardzadel van de Honda met het comfortzadel vergelijken.
Wat meteen opvalt is de ergonomische vorm van het comfortzadel. Het zadel sluit veel beter aan bij de vormen van het lichaam. Hierdoor zit je niet alleen prettiger, maar heb je ook veel beter contact met je motor. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen hoe belangrijk dit contact is.
Door de gel-inleg op de contactplaatsen met je zitvlak krijg je een heel hoog zitcomfort. Op het standaardzadel voelde ik enkele drukplekken en na enkele uren rijden werden die plekken pijnlijk en voelde het gewoon onprettig. Het gevolg was natuurlijk dat je anders ging zitten en dat je concentratie hierdoor ook afnam. Met een dergelijk comfortzadel wordt de druk gelijkmatiger verdeeld en blijf je ook langer 'fris' zitten.
Mijn eerste indruk is dan ook erg positief. Zo goed dat ik tegen eenieder zou willen zeggen om ook eens een (langere) rit te maken met een comfortzadel.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved