08/08/2014  » Prutsers zijn het !

Toen ik onlangs nog eens op een zondag een ritje in de Eifel maakte, werd ik binnen 1 uur, twee maal bijna van mijn motor gereden door een tegemoet komende collega motorrijder.

Ja, helaas de trieste balans van enkele uurtjes motor rijden in de Eifel.
Helaas overschatten veel motorrijders nog steeds hun vaardigheden en lijkt het, ik zal het even heel zwart - wit stellen, dat de cilinderinhoud van hun motor meer aktieve inhoud bevat dan hun hersenvolume. Het lijkt vooral mis te gaan als ze met hun 'buikschuiver' voorop rijden en gevolgd worden door enkele soortgenoten. De rijder voorop schijnt vooral de verplichting te voelen om zo hard mogelijk te moeten rijden, waarbij het andere verkeer alleen als lastig ervaren wordt.

Bij het uitkomen van een bocht naar links kwam de eerste rijder met zijn bovenlichaam volledig over de middenlijn, op de verkeerde weghelft dus. Daar reed ik achter een zwarte personenauto die netjes op de eigen rijhelft reed. De bestuurder van deze auto reed gelukkig niet hard en door hard te remmen, creërde deze net voldoende ruimte om het hoofd van de motorrijder te ontwijken. Bij een andere bocht naar links kwam ook de eerste rijder volledig op de verkeerde weghelft, waar ik toevallig reed. Door mijn motor stevig de bocht in te 'drukken' kon ik een frontale aanrijding vermijden. Wel moest ik, door deze aktie, nog even een stukje berm pakken .

Later moest ik denken aan de woorden van mijn favoriete motorinstructeur & trainer. "Prutsers zijn het, die eerst een goede training moeten volgen". Ja, hier sluit ik mij volledig bij aan.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved