07.02.2016 » Eerste indruk van de Garmin Zumo 390 LM

Inmiddels heb ik dank zij de wonderbaarlijke winter toch al zo'n 2000 km met de Zumo 390 LM afgelegd. Tijd voor een eerste impressie zou ik zeggen.

Ik zal maar direkt met de deur in huis vallen en bekennen dat ik het een heel fijn toestel vind. Tegenstanders van Garmin kunnen nu meteen afhaken, ongelovigen en geïnteresseerden kunnen lezen waarom ik dat zo openlijk schrijf.
Het begon al met de montage van het toestel op de motor. Op een vernuftige wijze kun je de voedingskabel loskoppelen van de motorsteun hetgeen de boel wel vereenvoudigt. De kabel, de motorsteun (houder) en het toestel maken gewoon een solide indruk. De accuduur van het toestel is prima en je kunt het toestel langere tijd op 'stanby' laten staan. Het toestel start dan snel op en is het net zo snel gebruiksklaar. Het beeldscherm is zelfs onder moeilijke condities goed afleesbaar en reageert ook goed als je winterhandschoenen draagt. De positiebepaling is snel en accuraat, ook onder moeilijkere omstandigheden.
De GPX routebestanden en Tracks werken goed (mits goed gemaakt natuurlijk) en met name bij de routes met punten blijven de extra functies erg handig. Het toestel is snel met herberekenen en geeft veelal 2 of meerdere routekeuzes. De instellingen van de routebereking wijzigen tijdens de rit is net zo eenvoudig als het opzoeken van adressen of locaties. De gesproken route aanwijzingen zijn helder en goed verstaanbaar. De visuele aanwijzingen zijn duidelijk herkenbaar en goed af te lezen! De BT koppelingen met smartphone en/of headset verliepen probleemloos, net als de kaartupdate.
Zijn er dan geen minpunten? Ongetwijfeld, ik moet ze alleen nog vinden.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved