07/02/2014  » Zonnekap voor de Garmin Zumo 660

Zoals ik in het vorige artikel al aangaf, heb ik een zonnekap voor de Garmin Zumo 660 gekocht bij de firma Wunderlich in Duitsland. Hieronder kunnen jullie mijn eerste bevindingen lezen.

Het kunststof zonnekapje wordt geleverd met vier elastieken, twee grote - en twee kleinere. De elastieken zijn ervoor om het zonnekapje, dat je eigenlijk op je Zumo plaatst, op z'n plaats te houden. Zo kun je in horizontale- en in verticale richting de elastieken plaatsen. De praktijk leerde mij al snel dat je de verticale elastieken niet kunt gebruiken bij de standaard motorbevestiging. Het elastiek komt dat klem te zitten tussen de Zumo en de contactplaat van de bevestiging. Dat was voor mij de reden om extra uitsparingen te maken aan de zijkanten van het kapje (foto 1)

Met de multitool heb ik aan elke zijde twee extra inkepingen gemaakt. Hierdoor kan ik de lange elastieken in horizontale richting gebruiken, zonder bang te zijn dat deze los schieten of door te grote spanning breken. Nu kan ik eerst de Zumo op de motorbevestiging plaatsen. Daarna kan ik op redelijk eenvoudige wijze het kapje op de Zumo plaatsen, waarbij ik de elastieken beurtelings over de achterzijde van de Zumo trek. Dan kan ik het zonnekapje schuiven tot dat het in de juiste positie staat.

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved