07.08.2015  » Garmin BaseCamp 4.5.0.0

Enkele dagen geleden bracht Garmin een update uit voor BaseCamp. In versie 4.5.0 zijn wederom enkele problemen opgelost en wijzigingen doorgevoerd.

Natuurlijk wil je, voordat je een dergelijke update uitvoert, eerst weten wat er wijzigt door de update. Binnen de ICT wereld is het heel gebruikelijk om dit goed te documenteren zodat het effect van de update vooraf beoordeeld kan worden. Stel je voor dat je een update uitvoert en door die update iets niet meer werkt. Hoe kun je dat als ICT medewerker of manager verantwoorden? Niet dus.
Betreedt je dan de wondere wereld van de navigatie toestellen, is goede documentatie of voorlichting kennelijk 'not done'. Je start een applicatie, bijvoorbeeld BaseCamp en je krijgt een melding dat de update geïnstalleerd kan worden. Vervolgens kun je nog even naar de downloadwebsite om te kijken wat men over de update schrijft. In korte 'oneliners' wordt een opsomming gegeven van wijzigingen. Echt veel wijzer wordt je daar niet van. Tot slot waag je nog een poging door even op de update te 'googelen' en hoop je dat dit enige informatie oplevert. Veel verder kom je niet. Er blijft niet anders over dan de update te installeren en er het beste van te hopen. Na de installatie kun je uitzoeken of alles nog werkt, of en wat er gewijzigd is en hoe de applicatie of het toestel nu werkt. Wie voor de update alles goed gedocumenteerd had, heeft nu een voordeel omdat men kan vergelijken.
De gewone gebruiker moet dan wachten en hopen op informatie omtrent de wijzigingen.
Producenten gaan inmiddels door met hun ding, zijn waarschijnlijk al weer druk met de volgende update. "Voor vragen kunt u contact opnemen met de helpdesk of onze website bezoeken" luidt het dan.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved