06.03.2016 » Heel geschikt voor Cabrio-rijders

Soms wordt een product voor een specifieke doelgroep of functie ontwikkeld en blijkt uit de praktijk dat hetzelfde product ook heel geschikt is voor een andere doelgroep. Dat zou ook zo maar eens het geval kunnen zijn met de TomTom Rider 400/410.

Ieder die mijn berichtjes leest weet dat ik een dubbel gevoel heb bij de TomTom Rider 400/410. Het toestel bezit een aantal bijzonder goede eigenschappen, maar helaas ook een aantal minder goede eigenschappen. En bij het laatste denk ik met name aan de eigenschappen van het capacitieve scherm. Draag je als motorrijder handschoenen, dan kun je het scherm niet of nauwelijks bedienen. Daarnaast blijkt het scherm erg gevoelig te zijn bij neerslag en ben je gedwongen om het toestel in een bepaalde hoek te plaatsen.
Bekijk je de sterke kanten van het toestel (routes laden, goede routeberekening, realtime verkeersinfo, de lange accuduur etc.) en het design, dan zou het toestel best wel eens heel geschikt kunnen zijn voor cabrio-rijders. Uit eigen ervaring weet ik dat deze doelgroep ook graag gebruik maakt van de motorroutes in o.a. de Eifel of de Ardennen. Zij maken hierbij vooral gebruik van standaard auto-navigatie of roadbooks en dat is niet erg handig. Voor deze rijders zou een Rider 400 / 410 een mooi en vooral handig hulpmiddel zijn! Deze gebruikersgroep zal ook geen hinder ondervinden van de minder goede eigenschappen van het toestel. Daarnaast kunnen de gebruikers het toestel heel eenvoudig in meerdere voertuigen gebruiken.
En als TomTom of Waypoint het toestel nu nog met een mooi bonus (geïnstalleerde routes in de Eifel, de Ardennen en Luxemburg) aanbieden, dan wordt het wel héél aantrekkelijk voor die doelgroep.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved