06/02/2015  » BaseCamp gaat ernaast

Dagelijks maak en optimaliseer ik routes in BaseCamp. Enkele dagen geleden werden goede routes plotseling 'misvormd' in BaseCamp.

Doorgaans maak ik de routes in de 2D kaart modus. Zo had ik al meerdere routes gemaakt en geoptimaliseerd in de huidige BaseCamp versie. Toen ik enkele dagen later een van die routes opende, zag ik dat de volledige route naast de (kaart) rijbaan verliep. Dit probleem was mij bekend uit een oudere versie. Toen kon ik het probleem oplossen door de geïnstalleerde software volledig te verwijderen en een nieuwe download te installeren. Wat ik nu ook probeerde, het probleem liet zich nu echter niet meer oplossen.
BaseCamp was voor mij - in deze toestand - dus niet meer werkbaar!

Toen ik de volgende dag weer op zoek ging naar een mogelijke oorzaak of oplossing, klikte ik per toeval op de 3D kaart weergave. En wat schetste mijn grote verbazing? De route schoof weer netjes op de kaart en verliep weer over de (kaart) rijbaan. Of moet ik zeggen, de kaart schoof weer op z'n plaats? Ik bemerkte dat bij het wisselen van de kaartweergave's (van 2D naar 3D) het lijkt of de kaart verschuift. Zou een ongewenste verschuiving van de kaart oorzaak van dit probleem kunnen zijn?
Natuurlijk heb ik de routes ook in Mapsource bekeken. Good Old Mapsource toonde mij de routes zoals ik ze gemaakt had. Het probleem zit dus gewoon in de software van BaseCamp. Ach, soms is simpeler, eenvoudiger gewoon beter ....

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved