05/09/2014  » Tom Tom Rider V onder de loep

Dat Tom Tom ook navigatie apparaten voor motorrijders heeft, mag bekend zijn. In dit artikel beschrijf ik mijn eerste indruk van de Tom Tom Rider V.

Enige tijd geleden heb ik een Tom Tom Rider V in bruikleen gekregen. Het spreekt voor zich dat ik dit apparaat zal vergelijken met Garmin apparatuur, met name de Zumo 660. Daarom heb ik de Zumo 660 van de motorsteun verwijderd en deze door de Rider V vervangen. Hierdoor kan ik beide toestellen tijdens een rit meenemen en vergelijken. De toestellen werken dan beide op de ingebouwde batterij.

Inmiddels heb ik zo'n 1700 km gereden, waarbij ik een vooraf opgesteld testprogramma volg. Dit programma heb ik zelf uitgewerkt, waarbij de nadruk ligt op het testen (beoordelen) van de functies. Niet alleen of de aanwezige functies goed werken, maar ook of deze wel nuttig/handig zijn voor een doorsnee motorrijder. De Garmin Zumo 660 is hierbij een referentiepunt.

Mijn indruk op dit moment is heel positief. Zo kon ik het toestel binnen enkele minuten klaar maken voor gebruik, zelfs zonder een handleiding gelezen te hebben. Daarnaast ben ik erg onder de indruk van het totale gebruiksgemak, de hardware, de software en natuurlijk het kaartmateriaal. Zijn er dan alleen maar positieve dingen te melden? Nee, natuurlijk niet want het perfecte apparaat bestaat gewoon niet.

Ik weet nu al dat het eindoordeel - dat ik later zal publiceren - menig motorrijder in positieve zin zal verrassen!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved