05.05.2016 » En de winnaar is de Garmin Zumo 595

Na vele jaren trouwe dienst en geliefd onderwerp om over te schrijven, heb ik de Zumo 660 terzijde gelegd. Na lang wikken, wegen en wachten heb ik enkele dagen geleden de opvolger ontvangen: de Garmin Zumo 595!

De beslissing om dit motorseizoen met een nieuw navigatietoestel te werken nam ik al medio oktober 2015. Als je eenmaal gewend bent aan de snelheid en de functionaliteiten van de huidige toestellen (Riders 400/410, de Zumo's 3- en 5 serie) dan besef je pas hoe langzaam en beperkt de oudere generaties zijn. Maar net als zoveel eigenaren van die oudere generatie toestellen heb ik het moment van nieuwkoop zo lang mogelijk uitgesteld. Uiteindelijk doe je afstand van iets wat vertrouwd is en daarnaast spelen financiële aspecten een heel belangrijke rol. Bovendien heb je nu - in tegenstelling tot het verleden - veel meer keuzemogelijkheden. Een nieuw toestel koop je met de intentie om er meerdere jaren plezier van te hebben. Een juiste keuze maken is dan ook heel belangrijk!
Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de nieuwkomer, de Garmin Zumo 595. De belangrijkste redenen om voor dit toestel te kiezen zijn het 5 inch scherm en de vele functionaliteiten. Met name de functies door de koppeling met de smartphone (dataconnectie) spreken mij bijzonder aan.
Daarnaast werk ik altijd met twee toestellen: een Garmin en een TomTom.
Op deze wijze kan ik onder andere routes & tracks in de praktijk testen en direct verschillen tussen de toestellen vastleggen. Ik vind het belangrijk om vanuit de praktijk te praten en te ontwikkelen. Achter de tekentafel klopt alles wat men bedenkt, de praktijk is veelal weerbarstiger.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved