05.12.2015 » Buddy Motor Reizen, een social (ad) venture

Enkele dagen geleden was het eindelijk zover: Buddy Motor Reizen is klaar voor de eerste georganiseerde reis naar de Harz!

Buddy Motor Reizen is om meerdere redenen onderscheidend op de markt van aanbieders van georganiseerde motorreizen. Ten eerste is BMR volledig gericht op een specifieke doelgroep, namelijk (ex) hulpverleners en (ex) militiairen die het slachtoffer zijn geworden van het Post Traumatisch Stress Syndroom oftewel PTSS. Daarnaast is de strategie die BMR volgt onderscheidend, het is namelijk een social venture. Dat betekent dat - kort samengevat - BMR niet uit is op het maken van winst voor een bedrijf, maar dat alle inkomsten gebruikt worden om nieuwe reizen te organiseren.

Het begon allemaal toen in 2014 bij mij werkgerelateerde PTSS werd vastgesteld en ik hiervoor therapie heb ondergaan. In de periode die hierop volgde heb ik natuurlijk veel contacten met lotgenoten gelegd en heb ik mij in dit ziektebeeld verdiept. In de bovenstaande tekst heb ik bewust het woord 'slachtoffer' gebruikt, want PTSS overkomt je en als je er niet op tijd bij bent, dan heeft het een vernietigende uitwerking op jou èn je sociale omgeving. Inmiddels kan ik schrijven dat het heel goed met mij gaat. Ik heb veel steun gevonden in het motor rijden dat ik als helend en bevrijdend ervaar!
Dat bracht mij op het idee om ook voor andere lotgenoten een of meerdere reizen te organiseren. In Carlo Bankers, eigenaar van Horizon Motor Reizen, vond ik een partner die dit initiatief wel zag zitten. In juni 2016 gaat de eerste reis van Buddy Motor Reizen naar de Harz. Een georganiseerde motorreis speciaal voor (ex)hulpverleners en (ex) militairen met PTSS.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved