04.07.2016 » Eerste impressie Garmin Zumo 595LM

Inmiddels heb ik alweer 4000 km gereden waarbij ik gebruik heb gemaakt van de Garmin Zumo 595. Tijd voor een eerste impressie.

Toen ik voor dit toestel koos had ik natuurlijk hoge verwachtingen en dan kan het best wel eens tegenvallen. Dit toestel heeft - tot heden - echter ruimschoots aan mijn verwachtingen voldaan. Sterker nog, ik ben bijzonder tevreden! Nu is dit geen lofzang zonder enige kritische noot, want een toestel zonder verbeterpunten bestaat niet en zal er ook nooit komen. Ik ben vooral onder de indruk van de enorme hoeveelheid informatie die dit toestel biedt en de wijze waarop die wordt aangeboden. Zowel visueel als auditief krijg je veel info en kun je hierbij zelf aangeven hoe en wanneer je info wenst. Dat vereist wel dat je tijd en aandacht schenkt aan de werking & bediening van dit toestel.
Toch kent dit toestel enige minpuntjes. Zo vind ik de standaard schermverlichting en (contrast) instelling van het toestel te zwak. Zelfs met het Garmin HV kaartthema en de schermverlichting in de hoogste stand, bleef het beeld aan de matte / donkere kant. Met een zelfbedachte 'tweak' wist ik de standaard fabrieksinstelling te wijzigen en ben ik nu tevreden over de scherminstelling. Een tweede minpunt vind ik de prijs van het toestel. Deze kun je gerust aan de hoge kant noemen omdat je ook een abonnement moet afsluiten om de verkeer- en weerinformatie te kunnen ontvangen. Als je dit totaalbedrag omrekent naar een denkbeeldige jaarlijkse afschrijving, dan wordt je niet blij.
Dit toestel kun je m.i. dan ook tot het topsegment rekenen; niet alleen door de prijs, maar vooral door de grote functionaliteit en de kwaliteit van het toestel!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Naamloos document Naamloos document