04.08.2016 » De TomTom Bandit Actioncamera

Ongeveer 1 jaar geleden bracht TomTom de Bandit actioncamera op de markt. Dankzij de medewerking van Waypoint kan ik deze camera eens nader bekijken.

De camera die ik mag testen werd geleverd in het 'Premiumpakket' waardoor je meteen beschikking krijgt over een aantal nuttige accessoires. Hierbij moet je denken aan diverse bevestigings-middelen, een afstandsbediening en een extra lens voor onderwater gebruik. Het eerste wat mij opviel was de stevige behuizing en natuurlijk de kenmerkende 'batstick'. Aan het ontwerp (en de uitvoering) kun je zien dat TomTom goed heeft nagedacht over het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid. Wat technische specificaties betreft kun je deze camera in de categorie 'subtop' plaatsen door het grote aantal video-modi. Na wat reviews op YouTube en eerste testen voorzie ik dat de camera ingeschaald kan worden op het niveau van de GoPro Silver. Dat TomTom goed heeft nagedacht kun je ook opmaken uit de vormgeving van de bevestigingsmaterialen. Die kun je namelijk combineren met de accessoires van GoPro.Een zwak punt van het toestel kun je de kwaliteit van het geluid noemen. Wil TomTom zich hier met de top meten, dan is dat een punt van aandacht.
Dat het toestel tot de subtop gerekend kan worden, blijkt zeker uit de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de bijgeleverde software. Met de mobile app kun je het toestel vanaf je smartphone bedienen en op heel eenvoudige wijze filmpjes samenstellen, TOP! Als je het toestel in gebruik neemt kun je de handleiding het best vergeten en gewoon met de mobile app starten.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved