30/05/2014  » Route (mis) Berekenen ?

In de 5 jaren waarin ik een Garmin Zumo 660 gebruik, heb ik regelmatig een probleem (fout) terug zien komen na een firmware- of kaartupdate. Ook nu is er weer zo'n storende fout bij het berekenen van een route.

Kort voor mijn reis naar Schotland heb ik mijn Zumo 660 voorzien van de meest recente firmware en kaartmateriaal. Ik wilde er zeker van zijn dat ik in Schotland geen problemen zou ondervinden. Zo werd mijn Zumo, met behulp van Garmin Express, voorzien van firmware 5.0 en City Navigator Europe NT 2014.4 (Centraal Europa). Alle routes die ik in Schotland wilde rijden werden netjes herberekend met behulp van BaseCamp en geladen in de Zumo.

Ook maakte ik een route van Limburg naar IJmuiden, waarbij ik alleen het startpunt en het eindpunt aangaf. Ik hanteerde dezelfde instellingen in BaseCamp als in de Zumo (voor zover dit instelbaar is). Toen ik deze route reed bemerkte ik dat de Zumo bij een knooppunt met een parallelbaan, mij elke keer eerst naar de parallelbaan dirigeerde en vervolgens weer naar de hoofdrijbaan. Heel duidelijk werd dit bij het knooppunt Oudenrijn. Later heb ik dezelfde route nogmaals gemaakt in BaseCamp (zie afbeelding) en is hierop duidelijk te zien dat BaseCamp de route netjes over de de A2 laat verlopen. Dit is ook de route geweest die in de Zumo werd geladen!

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved