30/01/2015  »de Becker Mamba 4, u zegt ?

Enkele dagen geleden las ik op diverse Duitse websites dat Becker een nieuw navigatie apparaat op de markt zet: de Mamba 4.

Ik moet eerlijk bekennen dat de naam Becker mij helemaal niets zei en dat mijn aandacht vooral uitging naar de afbeelding van het toestel. Dat het toestel mij meteen aan een Garmin Zumo 660 doet denken, zal niemand mij kwalijk nemen, of toch?
Toen ik de (spaarzame) specificaties van het apparaat las, moest ik nog meer denken aan een kruising van een Garmin met een TomTom. Hierbij heeft men waarschijnlijk het beste uit de toestellen willen samenbrengen in dit nieuwe toestel. Wat men bij Becker vooral benadrukt is dat het toestel volledig ontwikkeld is voor de motorrijder.

Dat mag wel zo zijn, maar wie of wat is nu die firma Becker dacht ik. Om zomaar een navigatie apparaat bij een onbekend bedrijf te kopen, dat doe je toch niet. Daarom zocht ik wat verder op internet en kwam ik erachter dat Becker ongeveer 6 jaar geleden de 'Crocodile' op de markt heeft gebracht. Dat was ook een toestel voor motorrijders, maar is nooit een succes verhaal geworden. Toch is Becker - ook bekend onder de naam United Navigation - geen onbekende speler in de (Duitse) automotive industrie. Zij leveren niet alleen geïntegreerde autonavigatie, maar ontwikkelen ook software voor toestellen en zakelijke toepassingen. Je kunt het bedrijf dus vergelijken met TomTom.

Daarom lijkt het mij best interessant om ook dit product eens onder de aandacht te brengen. Waarom zouden we onze interesse beperken tot alleen TomTom of Garmin producten?

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved