03/10/2014  » Terug naar de essentie

Wat heeft een rode tuinkabouter nu te maken met de ontwikkeling van een softwarepakket zoals Garmin BaseCamp ?

Om mijn kennis en vaardigheden als Informatie Manager op enig niveau te krijgen en te houden, volgde ik onlangs de cursus Demo Awareness op de TU Delft. Daar gaf emeritus professor in information systems design, Jan Dietz, ons inzicht in het herkennen van de essentie van een organisatie.
Op de slotavond van deze cursus werden de belangrijkste conclusies nog eens benoemd; wat je vooral wel en niet moet doen bij de ontwikkeling van software of informatiesystemen. En daar wil ik in dit artikel de link leggen naar Garmin BaseCamp.

In de Demo methodiek is de rode tuinkabouter het symbool (metafoor) voor de essentie. De mens (persoon) die verantwoordelijk is voor het tot stand brengen van een product of dienst. Maar de rode tuinkabouter is ook symbool (metafoor) voor de persoon die om een product of dienst verzoekt bij een ander.

Stel je nu eens voor dat een doorsnee motorrijder (met een rode helm) gebruik maakt van een navigatie apparaat van een bepaald merk. Deze motorrijder is tevreden met het apparaat omdat dit gebruiksvriendelijk is en goed werkt. Daarbij kan hij gebruik maken van een softwarepakket om mooie routes te maken. De combinatie van het apparaat en de software maken dat deze motorrijder tevreden is.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved