03.07.2015  » En dan nu eens op een andere manier

Doorgaans hechten mensen aan zekerheid en staan ze sceptisch tegenover veranderingen. Dat maakt wat we zijn. Toch is het niet alleen leuk, maar ook leerzaam om zo nu en dan eens iets anders te doen, bijvoorbeeld op een andere wijze motor rijden.

Als je deze website als eens beter bekeken hebt, dan weet je dat ik graag kennis opdoe en deze met jullie deel in de vorm van informatie. Zeker als het over motorrijden of navigatie gaat. (klik ook eens op de link-afbeelding).
Toen ik vorig jaar in gesprek was met een fijne collega motorrijder, vertelde hij me dat hij had deelgenomen aan een cursusdag SuperMotoSchool bij Marcel van Drunen in Valkenswaard. Ik wist niet wat ik hoorde want die bewuste rijder was zelf een zeer verdienstelijke 'hillclimber' op internationaal niveau. Omdat ik totaal geen kennis had van de Super Motor sport, heb ik wat websites en filmpjes bekeken. Wat ik zag was voor mij een mengelmoes van circuit rijden met cross en enduro technieken. Het gesprek én de filmpjes lieten mij niet meer los en uiteindelijk heb ik enkele dagen geleden ook dezelfde cursus gevolgd.
Over deze traningsdag zal ik later nog een stukje publiceren, want die was héél bijzonder.
Waarom ik er nu dan over schrijf? Gewoon omdat ik op die dag heb geleerd hoe je op een andere manier kunt motorrijden! En dan heb ik het niet alleen over hard over een circuit te rijden, maar vooral over motorbeheersing. En hoe verhoogt zo'n professionele school de leercurve? Gewoon door de kampioen het voor te laten doen, terwijl een instructeur vertelt wat hij doet. Daarna zelf op de motor en met oefeningen de grondbeginselen (remmen, zitten, schakelen en kijken) oefenen en oefenen. Al doende kwam ik erachter dat ik veel meer met de motor kon doen dan ik dacht. En dat geldt niet alleen voor het circuit!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved