03.04.2017 » Je eigen top drie (wensen)

Een navigatietoestel moet gewoon bij jou en je activiteiten passen. Maar hoe kom je nu tot een juiste keuze?

Door o.a. mijn werkzaamheden bij Waypoint kom ik regelmatig in contact met motorrijders die op het punt staan om een nieuw navigatietoestel te kopen. De eerste vraag die men mij dan stelt is: "Wat is het beste toestel?" waarop ik altijd hetzelfde antwoord geef. Het beste toestel bestaat niet, je kiest het toestel dat het beste bij jou en je activiteiten past!
Het is echt niet zo moeilijk om zelf een keuze te maken, mits je je niet laat verleiden door marketingpraatjes (bijv. dit toestel behoort tot de drie beste toestellen..) of goed bedoelde adviezen van je motorvrienden. Natuurlijk is informatie van o.a. je motorvrienden niet onbelangrijk, maar bedenk dat die info altijd 'gekleurd' is door de mening van die persoon. En in het land van blinden is een-oog altijd koning! Daarbij is relevante informatie (bijv. specificaties) volop te vinden op het internet.
Om tot een juiste keuze te komen kun je bijvoorbeeld starten met het opstellen van een wensenlijstje. Beschrijf in je eigen woorden wat jij wilt dat het toestel voor je doet. Hierdoor stel je vast welke functionaliteiten het toestel moet bezitten. Dit kun je dan met de specificaties van een toestel vergelijken en dan zie je dat je al snel kunt afvinken. De wensen die je benoemt moeten natuurlijk ook aansluiten bij de activiteiten waarbij je het toestel wilt gebruiken. Ga je bijv. veel offroad rijden of wil je het toestel altijd goed kunnen bedienen, dan zul je hier goed rekening mee moeten houden. Tenslotte ga je gewoon een aantal handelingen uitvoeren op meerdere toestellen. Je zult zien dat je dan al snel een voorkeur krijgt voor een bepaald toestel! Ratio (verstand) en gevoel bepalen dan je keuze.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved